top of page

De zwangerschapsperiode is en mooie tijd waarin veel verandert in het lichaam van de aanstaande moeder. Tijdens de zwangerschap gebeurt er relatief veel in een korte periode in je lichaam. De hormonen, dat zijn de boodschappers naar de cellen toe, zorgen ervoor dat je lichaam tijdens de zwangerschap gaat veranderen.

In het begin merk je dat niet meteen aan je uiterlijk. Maar gaandeweg wordt de buik dikker en zo langzamerhand wordt je kindje erin voelbaar. Binnen in je lichaam voltrekt zich een waar wonder. Veel kun je hierover lezen in boeken en bekijken d.m.v. film, internet, enz. Aandacht speelt hierbij een zeer belangrijke rol. Een punt van aandacht is de zwangerschapsmassage. Zwangerschapsmassage is een heel fijne massage voor de moeder en het groeiende kindje.


Veel aandacht wordt er gegeven aan de rug. De rug van de moeder is vaak kwetsbaar, doordat bij het groeien van het kindje de buik zwaarder gaat worden kan er tijdelijk een holle rug ontstaan, die belastend kan zijn en waardoor de stand van het lichaam kan worden beïnvloed. De benen en de voeten zijn de laagste punten van je lichaam, hier kan zich vocht ophopen. Door lymfedrainage toe te passen zal dit vocht het lichaam gemakkelijker verlaten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Striaevorming
Bij veel vrouwen zie je vaak ook striavorming. Dit zijn scheurtjes in het onderhuidse bindweefsel. Dit komt door het niet direct meegroeien van de huid. Door meerdere massagevormen toe te passen en het gebruik van kwalitatief hoogwaardige olie kan de huid soepel blijven, zo kan de striaevorming niet zo gemakkelijk ontstaan.

 

De massage laat je de zwangerschap bewuster ervaren, waardoor signalen die jouw lichaam aangeven duidelijker worden zoals; de verbetering van de bloedcirculatie, waardoor afvalstoffen sneller het lichaam verlaten. Massage werkt kalmerend, pijn bestrijdend en het geeft een geluksgevoel. Dit komt door een hormoon da t het lichaam zelf aanmaakt en het heet oxytocine. Tijdens de zwangerschap is dit hormoon heel belangrijk vooral tijdens het laatste deel van je zwangerschap.

Het is ook nodig voor de beïnvloeding van ontsluiting, de geboorte en melkafgifte. De massage is een weldaad voor moeder en kind. De betrokkenheid van de aanstaande ouders met hun kindje wordt hierdoor vergroot. Ook de partner kan bij de massage betrokken worden, omdat ik op een eenvoudige wijze een aantal technieken kan aanleren die thuis toegepast kunnen worden.

 

Comfort Veel aandacht zal naar je rug en benen gaan, dat is ook vaak het belangrijkst. Tijdens de massage lig je op een comfortabele wijze op de behandeltafel. Je ligt helemaal afgedekt met handdoeken, dit geeft een veilig gevoel. Ook is het mogelijk in mijn praktijk heerlijke warmte te ervaren door infrarood warmte te ontvangen.

Doorgaan Na de bevalling is het aan te raden nog een korte tijd door te gaan met massage zodat je lichaam makkelijker kan herstellen. Complicaties tijdens de zwangerschap. Vaak zijn dat rugklachten, bekkenbodem, hoofdpijn etc. veel van deze klachten kunnen herstellen door gebruik te maken van andere therapievormen die op deze site staan.

rugmassage.jpg
Meer specifiek:
bottom of page