top of page

De zachte kunst van het aanraken is een gemeenschappelijke taal die we kunnen gebruiken om te genezen, gerust te stellen, om pijn te verzachten of spanning op te lossen, maar bovenal om te laten merken dat we om de ander geven. Massage kan ons een middel verschaffen om de meedogenloze druk van het werk en huiselijke problemen te compenseren. Massage kan een ontdekkingsreis naar jezelf zijn, waardoor je merkt hoe het aanvoelt meer ontspannen en in harmonie met jezelf te zijn en het goede gevoel te hebben van een lichaam dat vrij kan ademen, vrij kan staan en vrij kan bewegen.
 

Massage zoals ik die uitvoer is een grote verzameling van behandelingen, die tot doel hebben om te ontspannen, pijn te verlichten, blokkades in het lichaam opheffen en het opsporen van aandoeningen. De behandelingen bestaan uit strijk bewegingen, intense druk en zeer zachte druk passend bij de therapie. Om inzicht te krijgen in het wel en wee van de cliënt stel ik een anamnese die breed van opzet is. Er wordt een inspectie gedaan naar de stand van uw lichaam er wordt goed gelet op de lichaamstaal en beweging.
 

Massage word meestal direct op de huid uitgevoerd, waarbij de rest van het lichaam wordt afgedekt met handdoeken of een deken. Meestal adviseer ik welke behandeling ik ga geven om een zo goed mogelijk resultaat te behalen. Soms zie of voel ik afwijkingen in/op het lichaam zodat ik u daarop aan moet spreken. Ik ben echter niet bevoegd diagnoses te stellen. Daarvoor moet u altijd naar een arts.

Meer specifiek:
bottom of page